Eneco 1 jaar vast met 175 euro cashback

Wilt u graag overstappen naar Eneco? Profiteer dan nu van de Eneco 1 jaar vast met 175 euro cashback energiedeal! Deze betrouwbare energieleverancier biedt deze korting voor een beperkte tijd aan. Vergelijk direct de onderstaande energieaanbieders met elkaar en sluit een nieuw contract af. Voer uw verbruik en postcode en huisnummer in voor het beste, gepersonaliseerde resultaat.

De Eneco 1 jaar vast met 175 euro cashback energiedeal

Met ruim twee miljoen klanten is Eneco een grote speler op de Nederlandse energiemarkt. De populaire energiemaatschappij biedt regelmatig scherpe acties en aanbiedingen. De Eneco 1 jaar vast met 175 euro cashback energiedeal is zeker een goede keuze. Bij deze deal ontvangt u 87,50 euro korting op stroom en 87,50 euro korting op gas. Deze korting wordt verrekend bij uw eind- of jaarrekening.

Jaarcontract + vast tarief

Bij deze aanbieding geniet u van een jaarcontract met een vast tarief. Gedurende de looptijd van het contract staat het tarief vast. Dat betekent dat het leveringstarief gedurende de looptijd van het contract niet kan wijzigen. Na het jaarcontract wordt het tarief waarschijnlijk omgezet naar een doorgaans variabel tarief. Dat is bij de meeste energieleveranciers het geval. Om die reden is het ook belangrijk om na afloop van dit jaarcontract weer over te stappen naar een nieuwe energieleverancier. Jaarlijks energie vergelijken wordt dan ook sterk aangeraden.

Waarom kiezen voor Eneco?

Eneco is een van de grotere energieleveranciers in Nederland. Het klantenportfolio bestaat uit ruim twee miljoen mensen. Deze energieleverancier heeft bovendien 7.000 werknemers in dienst en levert ook gas en stroom buiten Nederland. Zo voorziet het ook huishoudens in België, Groot-Brittannië, Frankrijk en Duitsland van gas en stroom. Het bedrijf heeft al ruim 100 jaar ervaring in het leveren van gas en licht en dat maakt het zeker een betrouwbare leverancier.

Slimme thermostaat via Eneco (Toon)

Daarnaast is het bedrijf leverancier van de populaire slimme thermostaat Toon. Met behulp van deze slimme thermostaat kunt u uw energieverbruik real time inzien. U kunt het vergelijken met eerdere periodes, vergelijkbare huishoudens of u kunt uw energieverbruik zelfs vergelijken met die van vrienden. Ook als u na een jaar overstapt naar een nieuwe energieleverancier, kunt u nog steeds gebruikmaken van de Toon. Het is namelijk mogelijk om dit apparaatje mee te nemen naar een nieuwe energieleverancier.

Wat bespaar ik met deze energiedeal?

U bespaart in ieder geval 175 euro met deze energiedeal. Daarnaast bespaart u naar alle waarschijnlijkheid ook nog op uw huidige leveringstarief. Indien u namelijk beschikt over een contract van onbepaalde duur, zal u waarschijnlijk een hoger leveringstarief betalen. De totale besparing kan dan ook gemakkelijk oplopen tot circa 450 euro voor grotere gezinnen. Kleinere gezinnen besparen gemiddeld 285 euro.

Wanneer kan ik overstappen naar Eneco?

Als u wilt profiteren van de Eneco 1 jaar vast met 175 euro cashback energiedeal, is het ontzettend belangrijk dat u bekijkt wanneer uw huidige contract afloopt. Indien u al beschikt over een contract voor onbepaalde duur, heeft u direct de mogelijkheid om over te stappen naar een nieuwe energieleverancier. Ook wanneer uw contract binnen zes weken afloopt, heeft u de mogelijk om direct over te stappen. U kunt namelijk nog rekening houden met een wettelijke bedenktermijn van 14 dagen, waar alle energieleveranciers zich aan moeten houden, en een maand opzegtermijn. In sommige gevallen kan deze termijn ook korter zijn. Als u te vroeg overstapt, zult u mogelijk een overstapboete moeten betalen. Deze wordt in sommige gevallen overgenomen door de nieuwe energieleverancier, maar dat is niet altijd zo. Dat is afhankelijk van de voorwaarden en contractperiode.

Hoe kan ik overstappen?

Indien uw huidige contract aan de voorwaarden voldoet, kunt u direct overstappen naar een nieuwe energieleverancier. Dat overstapproces is ontzettend eenvoudig. U kunt daarvoor gebruikmaken van de bovenstaande energievergelijker. Voer hier uw postcode en huisnummer en optioneel uw verbruik in. Ook kunt u nog filteren op onder andere duurzaamheid, type tarief of aanbieder. Als u bijvoorbeeld voor de Eneco 1 jaar vast met 175 euro cashback energiedeal wilt kiezen, kunt u ook filteren op de energieleverancier Eneco. Op die manier ziet u alleen deze energieleverancier in het overzicht. Als u de juiste energiedeal hebt gevonden, kunt u simpelweg klikken op ‘aanvragen’. Vervolgens wordt u doorgeleid naar de website van de energieleverancier in kwestie. Hier kunt u uw gegevens invoeren.

Gratis overstapservice: u komt nooit zonder gas en stroom te zitten

Met behulp van de gratis overstapservice weet u zeker dat u nooit zonder gas en stroom komt te zitten. U hoeft uw oude energiecontract ook niet op te zeggen: dat doet uw nieuwe energieleverancier voor u. De beide energiemaatschappijen zullen in ieder geval nog vragen naar de meterstanden. Uw oude maatschappij heeft dat nodig voor de eindafrekening, terwijl de nieuwe maatschappij dit nodig heeft voor de vaststelling van de termijnbedragen.

Bedenktijd en opzegtermijn

Standaard heeft u nog 14 dagen wettelijke bedenktermijn. Dat geldt zowel voor een telefonische bestelling als een online bestelling (particulieren). De wettelijke bedenktermijn bedraagt altijd 14 dagen. De opzegtermijn bedraagt maximaal een maand: in sommige gevallen is dat korter. Dat hangt ook af van de onderlinge afspraken tussen de twee energieleveranciers. Zij zullen namelijk gezamenlijk bekijken wanneer het nieuwe contract ingaat. Op die manier weet u zeker dat u nooit zonder gas en stroom komt te zitten. Dat is wel zo fijn als u overstapt naar een nieuwe energieleverancier.

Hulp nodig of vragen?

Wilt u graag gebruikmaken van de Eneco 1 jaar vast met 175 euro cashback energiedeal, maar heeft u toch nog hulp nodig? Dan kunt u uw vragen en/of opmerkingen naar ons opsturen middels het contactformulier op onze contactpagina. Op werkdagen zijn wij bereikbaar tussen 09.00 en 17.00 uur en dan helpen wij u uiteraard graag.