Energieflex 3 jaar + 50 euro welkomstkorting per jaar

Wilt u graag overstappen naar een voordelige energiemaatschappij? En wilt u bij voorkeur drie jaar lang bij dezelfde energiemaatschappij blijven? Dan kunt u kiezen voor de Energieflex 3 jaar + 50 euro welkomstkorting per jaar energiedeal. Jaarlijks ontvangt u daarmee een korting van 50 euro. Bovendien bent u verzekerd van een vast tarief. Via de onderstaande vergelijkingstool kunt u gemakkelijk diverse energiemaatschappijen met elkaar vergelijken.

Energieflex 3 jaar + 50 euro welkomstkorting per jaar

De Energieflex 3 jaar + 50 euro welkomstkorting per jaar is een scherpe actie. Als u voor een langere periode bij een energiemaatschappij wilt blijven, is dit een goede deal. Gedurende drie jaar lang ontvangt u steeds 50 euro korting op uw jaarafrekening. Daarmee bespaart u, over een periode van drie jaar, 150 euro. In vergelijking tot een jaarcontract is dat minder. Als u namelijk kiest voor de Energieflex 1 jaar deal, krijgt u 150 euro welkomstkorting. Die korting ontvangt u direct het eerste jaar bij de eerste jaarafrekening. U heeft dan ook weer de mogelijkheid om direct over te stappen.

Heeft u geen zin om ieder weer over te stappen? Dan is de Energieflex 3 jaar + 50 euro welkomstkorting per jaar actiedeal ook een goede mogelijkheid.

Een vast tarief gedurende drie jaar lang

Het voordeel van dit contract is, is dat u drie jaar lang geniet van een vast leveringstarief. Daarmee komt u drie jaar lang niet voor onaangename verrassingen te staan. De meeste energieleveranciers veranderen het leveringstarief namelijk na de contractperiode. Het wordt dan in negen van de tien gevallen omgezet naar een variabel energietarief. Deze valt vaak hoger uit. De Energieflex 3 jaar + 50 euro welkomstkorting per jaar actiedeal is om die reden erg aantrekkelijk. Geen verrassingen: drie jaar lang. Drie jaar lang geen zorgen om de energierekening.

Waarom kiezen voor Energieflex?

Energieflex is nog een relatief jong bedrijf. Het bedrijf is echter wel uniek, want deze energieleverancier biedt namelijk de mogelijkheid om ook prepaid energie af te nemen. Dat is vooral raadzaam voor consumenten die moeite hebben met het betalen van de energierekening. Zij kunnen dan simpelweg krediet opwaarderen, voordat zij energie ontvangen. Zo houden zij een betere grip op de kosten. Als een huishouden 30 dagen niets op het prepaid saldo heeft staan, wordt de stroom automatisch afgesloten. U hoeft echter niet te kiezen voor dit pakket. Het bedrijf biedt namelijk ook nog de standaardcontracten aan, zoals u dat ook gewend bent bij andere energieleveranciers. Daarmee heeft u dus een ruimere keuze dan bij de gemiddelde energiemaatschappij.

Wat bespaar ik?

U bespaart in ieder geval 50 euro per jaar op uw energielasten. Met deze Energieflex 3 jaar + 50 euro welkomstkorting per jaar energiedeal, is dat in totaal een besparing van 150 euro over drie jaar tijd. Daarnaast bespaart u doorgaans ook nog op de leveringskosten. In vergelijking tot uw huidige maatschappij zijn de leveringstarieven waarschijnlijk lager. Contracten met onbepaalde looptijd hebben namelijk vaak een hoger leveringstarief. Daarmee zijn er dus twee redenen om te profiteren van deze Energieflex 3 jaar + 50 euro welkomstkorting per jaar actiedeal.

Wanneer kan ik overstappen?

Overstappen kan niet op ieder moment. Dat kan in principe alleen maar als u beschikt over een contract met onbepaalde looptijd. Eerder overstappen kan wel, maar dan ontvangt u vaak een overstapboete. Afhankelijk van de looptijd van uw huidige contract kan dat oplopen tot enkele honderden euro’s. Daarmee is de welkomstkorting dan alweer snel in rook opgegaan.

Om die reden is het belangrijk om uw huidige contract erbij te pakken. U vindt uw contractperiode terug op dit contract. In sommige gevallen kunt u dit ook online inzien via uw energiemaatschappij. Is deze contractperiode reeds verstreken? Of loopt uw contract binnen zes weken af? Dan kunt u direct starten met energie vergelijken. Loopt uw contract daarentegen nog langer door? Dan kunt u nog eventjes wachten met overstappen.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen en kiezen voor de Energieflex 3 jaar + 50 euro welkomstkorting per jaar energiedeal is gemakkelijk. Dit proces is allesbehalve tijdrovend en is zo geregeld. Via de vergelijkingstool kunt u namelijk snel diverse energiemaatschappijen vergelijken. Naast Energieflex kunt u ook kiezen voor verscheidene andere energiemaatschappijen. Het is belangrijk dat u uw postcode + huisnummer en verbruik invoert. Met behulp van deze gegevens kan de energievergelijker bepalen welke energiemaatschappij in uw situatie het voordeligst is. De goedkoopste energiemaatschappij staat altijd bovenaan.

Optioneel kunt u ook nog filteren op type contract, vast of variabel tarief of op duurzaamheid. Wilt u bijvoorbeeld een eenjarig contract van een duurzame energieleverancier met een vast tarief? Filter deze opties dan en vergelijk direct alle contracten.

Heeft u het geschikte contract gevonden? Dan kunt u deze aanbieding verzegelen door te klikken op ‘aanvragen’. U hoeft alleen nog maar uw gegevens in te voeren en vervolgens ontvangt u een bevestiging van het bedrijf. Zodra u deze ontvangt, heeft u altijd nog 14 dagen bedenktermijn.

14 dagen bedenktermijn

Standaard heeft u 14 dagen bedenktermijn na het aanvragen van een nieuw energiecontract. Dat geldt voor online en telefonische bestellingen en is van toepassing bij iedere energieleverancier. Deze bedenktermijn is namelijk wettelijk zo bepaald.

Overstapservice

Is de bedenktermijn verstreken? Dan kunt u doorgaans nog rekening houden met de opzegtermijn. Over het algemeen is dit 30 dagen, maar in enkele gevallen kan het ook korter zijn. De twee energieleveranciers overleggen met elkaar wanneer het nieuwe contract ingaat. Om die reden hoeft u uw oude energiecontract ook niet zelf op te zeggen.

Als u nog niet beschikt over een slimme meter, zult u alleen nog de meterstanden moeten doorgeven. Deze gegevens gebruiken de energieleveranciers voor de eindafrekening (oude leverancier) en de vaststelling van de voorschotbedragen (nieuwe leverancier). U krijgt daartoe een verzoek van de energieleveranciers. In sommige gevallen hoeft u het maar door te geven aan een energiemaatschappij. Zij zullen deze meterstanden dan met elkaar ‘delen’.

Hulp nodig of een reactie plaatsen?

Wilt u graag profiteren van de Energieflex 3 jaar + 50 euro welkomstkorting per jaar energiedeal, maar heeft u nog vragen? Dan kunt u uw vragen natuurlijk naar ons toesturen. U kunt ons per mail bereiken via de contactpagina, maar u kunt ook een openbare reactie plaatsen. Op werkdagen reageren wij tussen 09.00 en 17.00 uur. We horen natuurlijk graag van u én we helpen we u graag.