Essent zeker 1 jaar + 150 euro welkomstkorting

Bent u op zoek naar een nieuwe energieleverancier? Dan is Essent een goede keuze. De betrouwbare energieleverancier levert gas en stroom aan circa 2,2 miljoen Nederlandse huishoudens. Profiteer nu van de Essent zeker 1 jaar + 150 euro welkomstkorting energiedeal. Via de onderstaande vergelijkingstool kunt u deze deal gemakkelijk en snel afsluiten.

De Essent zeker 1 jaar + 150 euro welkomstkorting energiedeal

De Essent zeker 1 jaar + 150 euro welkomstkorting energiedeal is een scherpe deal, waarbij u het eerste jaar 75 euro korting op stroom krijgt en 75 euro korting op gas krijgt. Deze korting wordt weer verrekend tijdens uw eind- of jaarafrekening. Indien u na een jaar weer overstapt naar een nieuwe energieleverancier, wordt de korting verrekend op uw eindafrekening. Indien u langer klant blijft bij Essent, wordt het verrekend op uw jaarafrekening.

Over het algemeen kunt u het beste kiezen voor een jaarcontract, om vervolgens na een jaar weer over te stappen naar een nieuwe energieleverancier. Daarmee profiteert u het meeste. Overstappen is met behulp van onze energievergelijker bovendien een fluitje van een cent.

1 jaar lang een vast tarief

Het leveringstarief met deze deal staat een jaar lang vast. U komt dus ook niet voor verrassingen te staan: u weet namelijk precies welk leveringstarief u betaalt. Gedurende het jaar kan dit ook niet wijzigen. Indien u kiest voor een variabel contract, kan het tarief wel wijzigen. Dat verandert in de regel halfjaarlijks: per 1 januari en per 1 juli. Het tarief kan omlaag, maar ook omhoog. Door te kiezen voor de Essent zeker 1 jaar + 150 euro welkomstkorting energiedeal, weet u zeker dat een vast leveringstarief heeft. Over het algemeen is het vaste tarief ook voordeliger. Bovendien profiteert u van een flinke welkomstkorting.

Waarom kiezen voor Essent?

Essent is een van de grotere energiebedrijven in Nederland. De Duitse energieleverancier heeft bovendien de ambitie om uit te groeien tot een betrouwbare, betaalbare én duurzame leverancier te worden. Essent was dan ook de eerste energieleverancier die groene energie in Nederland aanbood. De huidige groene stroom is voor 20 procent afkomstig uit buitenlandse waterkrachtcentrales. Het overige gedeelte, 80 procent, is afkomstig uit Nederlandse biomassa en windenergie. Daarnaast biedt het bedrijf ook nog CO2-neutraal gas aan. Als u wilt kiezen voor duurzame energie via een grote energieleverancier, is Essent zeker een goede keuze.

Het bedrijf is bovendien goed bereikbaar en heeft ruim 2.850 werknemers in dienst. Dat maakt deze energieleverancier erg betrouwbaar.

Wat bespaar ik met deze energiedeal?

Met de Essent zeker 1 jaar + 150 euro welkomstkorting energiedeal bespaart u in ieder geval 150 euro op het normale tarief van Essent. Bovendien profiteert u van een vast laag leveringstarief. U weet zeker dat dit tarief gedurende het jaar niet wijzigt. Na een jaar kan het tarief echter stijgen. Om die reden is het ook belangrijk om na een jaar weer te kijken naar een voordeligere energiemaatschappij. Dan weet u zeker dat u nooit te veel betaald.

Wanneer kan ik overstappen?

Wilt u graag profiteren van de Essent zeker 1 jaar + 150 euro welkomstkorting energiedeal? Dan is het belangrijk dat u bekijkt wanneer u exact kunt overstappen. Dat kan namelijk niet op ieder moment. Als u namelijk overstapt met een contract met bepaalde looptijd, riskeert u een overstapboete. Deze wordt alleen overgenomen door Essent, indien het lopende contract tot maximaal zes maanden doorloopt. U kunt echter het beste pas overstappen wanneer u beschikt over een contract van onbepaalde duur. Dan weet u zeker dat u geen overstapboete krijgt.

U kunt vaak online bekijken wanneer uw huidige contract afloopt. Beschikt u over een contract van onbepaalde duur? Dan kunt u direct overstappen. Loopt uw contract binnen zes weken af? Ook dan kunt u alvast beginnen met energie vergelijken. Het contract gaat pas in op het moment dat uw oude contract is afgelopen.

Bedenktijd, opzegtermijn en de overstapservice

Op iedere telefonische en/of online bestelling heeft u altijd minimaal 14 dagen wettelijke bedenktermijn. Binnen deze periode kunt u dus ook nog kosteloos van uw nieuwe contract af, indien u later toch twijfelt. Als deze periode is verstreken, heeft u vaak nog een maand opzegtermijn. Binnen deze opzegtermijn zullen de twee energieleverancier bepalen wanneer het nieuwe contract ingaat. Zo weet u zeker dat u nooit zonder koude voetjes komt te zitten.

Daarnaast zal uw nieuwe energieleverancier, in dit geval Essent, uw oude contract opzeggen. Dat is de gratis overstapservice. U heeft dan ook maar weinig werk aan het overstappen van energieleverancier.

Daarvoor hoeft u dus ook alleen maar uw gegevens in te voeren in de vergelijkingstool. Voer uw postcode, huisnummer en verbruik in en selecteer het energiecontract naar keuze. Zodra u de bevestiging ontvangt, gaat uw bedenktijd van 14 dagen in.

Hulp nodig?

Wilt u graag Essent zeker 1 jaar + 150 euro welkomstkorting energiedeal, maar heeft u toch nog vragen? Wij helpen u uiteraard graag. Houd er rekening mee dat we geen tips of adviezen geven over energieleveranciers. Wij hebben namelijk een onafhankelijke rol hierin. Uiteraard kunt u wel vragen over onze website en/of vergelijkingstool naar ons toesturen. Stuur uw vragen zo specifiek mogelijk door, zodat we u zo uitgebreid mogelijk kunnen helpen. Uiteraard horen we graag van u. Via deze link kunt u contact met ons opnemen.

Wilt u uw vrienden en familieleden ook op de hoogte stellen deze actiedeal? Deel deze pagina dan op social media!