Wie is beter met energie vergelijken? Vergelijk.com, Energiewijzer.nl, Overstappen.nl, Easyswitch.nl, Pricewise.nl, Independer.nl of Gaslicht.com

Vergelijk.com, Energiewijzer.nl, Easyswitch.nl , Pricewise.nl, Independer.nl (Persgroep) en Gaslicht.com (Bencom) zijn allemaal vergelijkingssites. Wat deze vergelijkingssites met elkaar gemeen hebben is dat ze allemaal de mogelijkheid bieden om energie te vergelijken op prijs, kwaliteit en duurzaamheid. Deze sites hebben al vele jaren landelijk bekendheid en trekken hierdoor miljoenen bezoekers per jaar. De vraag is natuurlijk, welke van de vergelijkingssites de beste? En wat zijn de alternatieven?

Vergelijkingssites vergelijken met verschillende resultaten. Hoe kan dat?

Er zijn meerdere vergelijkingssites die energie vergelijken. De ene op prijs, de andere op kwaliteit en weer een andere op korting. En dan is er weer een andere die alles kan vergelijken. En toch zijn het niet de alles vergelijkers en ook niet de grote vergelijkers, die de beste energiedeals hebben. Hoe kan dat?

Energieleveranciers en online energievergelijkers maken exclusieve afspraken met elkaar. Energieleveranciers bieden daarom op verschillende websites ook verschillende energiecontracten aan. Zo kan het mogelijk zijn dat een energievergelijker de afspraak maakt om een bepaalde energiedeal exclusief aan te bieden. Deze aanbieding is dan niet zichtbaar op andere energieprijs vergelijkers. Hierdoor is het mogelijk dat er prijsverschillen zijn tussen de vergelijkingssites.

Jaarlijks overstappen voor korting. Is dat goedkoper of niet?

Steeds meer consumenten, maar steeds vaker ook bedrijven die jaarlijks energie vergelijken, vergelijken ook de resultaten van de verschillende andere vergelijkingssites zoals Overstappen.nl, Easyswitch.nl, Pricewise.nl, Independer.nl of Gaslicht.com. Uiteraard zijn er ook veel consumenten die energie vergelijken op de website van de Consumentenbond, werkt samen met Pricewise.nl. En zo zijn er genoeg andere bekende websites die hun bezoekers de mogelijkheid bieden om energieleveranciers mee te vergelijken zoals o.a. Tweakers.nl, welke al meerdere malen beste website van het jaar is geworden. Tweakers en hun Pricewatch bestaan al 20 jaren en ze waren een van de eerste vergelijkingssites van Nederland. Tweakers.nl is net als Independer.nl onderdeel van de Persgroep.

Steeds meer vergelijkingssites met nog goedkopere energiedeals

Maar het maken van een vergelijkingssite wordt ook steeds makkelijker. Daardoor komen er dus ook steeds meer vergelijkingssites bij. Die natuurlijk veel kleiner dan de gevestigde orde zoals Overstappen.nl, Easyswitch.nl, Pricewise.nl, Independer.nl of Gaslicht.com. De kleine vergelijkingssites hebben niet alleen veel minder pagina’s, maar ook veel minder bezoekers. Hierdoor is het voor sommige grote energieleveranciers niet interessant om op die vergelijkingssites te staan. Aan de andere kant zijn er ook energieleveranciers die juist alleen maar op kleine energievergelijkers te vinden zijn. Het leuke is, is dat kleine energievergelijkers hele aantrekkelijke aanbiedingen hebben. Vaak nog goedkoper dan de grote vergelijkingssites.

De kleine onafhankelijke energievergelijker… verdient meer…

…maar dat weten alleen mensen die op verschillende energievergelijkers het aanbod van energieleveranciers vergelijken… en vervolgens net even verder kijken..

Het nadeel van grote onafhankelijke vergelijkingssites is dat zij hoge minimale vergoedingen vragen voor het verkopen van energiecontracten. Energieleveranciers die simpelweg veel budget hebben kunnen die hoge vergoedingen makkelijk betalen. Wanneer iemand dan overstapt via zo’n grote vergelijkingssite, wordt er een bedrag uitgekeerd die soms oploopt tot wel 100 euro. Sommige van deze sites hebben in drukke maanden wel 20.000 overstappers. Tel maar uit. Voor de meeste mensen is het een logische gang van zaken als een vergelijkingssite geld verdient. Klant blij, vergelijkingssite blij, energieleverancier blij.

Wat veel mensen niet weten is dat het voor veel energieleveranciers niet mogelijk is om een vergoeding van 100 euro per verkocht contract te betalen. Die energieleveranciers zijn wel goedkoop, maar worden simpelweg niet in de resultaten weergegeven. Die energieleveranciers hebben soms zeer lage prijzen waardoor het niet mogelijk is om nog eens 100 euro te betalen. Kleine vergelijkingssites zoals Energievergelijking.nl of Energievergelijker.com verdienen lagere vergoedingen, maar daardoor is het voor hun ook mogelijk om energiecontracten met lagere stroom en gas prijzen aan te bieden. Klant blij, vergelijkingssite blij, energieleverancier blij.

Een ander belangrijk voordeel van de (nu nog) kleine vergelijkingssites, is dat zij geen spannende afspraakjes hebben met de energieleveranciers. Hierdoor kunnen zij echt onafhankelijk alle energiecontracten vergelijken zonder bepaalde contracten of concurrentie uit te sluiten. Dit voordeel zorgt er ook voor dat kleine energieleveranciers met minder budget en daarom alleen op vergelijkingssites staan die genoegen nemen met een lage vergoeding.

Oxxio 1 jaar vast + 210 euro cashback

Vergelijk.com, Energiewijzer.nl, Overstappen.nl, Easyswitch.nl, Pricewise.nl, Independer.nl, Gaslicht.com of is er ergens een betere energievergelijker online?

Heeft u Vergelijk.com, Energiewijzer.nl, Overstappen.nl, Easyswitch.nl, Pricewise.nl, Independer.nl of Gaslicht.com weleens bezocht?

Bij welke van deze online energievergelijkers heeft u een contract afgesloten. Wat zijn uw ervaringen en welke vergelijkingssites vindt u het beste? Laat het weten door een reactie te geven op deze pagina.

Andere of betere vergelijkingssite gevonden die hier nog niet bij staat?

Laat het dan ook even weten. Laat het achter in de berichten. Dan kunnen we die vergelijkingssite de volgende keer ook meenemen.